keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Superherkullinen kvinoaleipomus

Tein sattumalta aivan uskomattoman herkullista, pähkinäistä avokado-kvinoaleipomusta periaatteella "sitä sun tätä mitä kaapista löytyy suunnilleen sen ja sen verran." Tarkkoja määriä siis ei ole, mutta sekoita nestettä ja kiinteää niin että saat hyvän taikinan ja lisäile lisukkeita omien rajotteiden ja maun mukaan. Mineraalisuolan sijaan käyttäisin vielä himalajansuolaa. Suolaiseen tai makeannälkään, itse suosin enemmän makeana terveellisenä herkkuna.



4 dl riisijauhoja
2 dl kvinoaa
1 avokado
1 banaani tai pilttisosepurkki (käy mainiosti tärkkelykseksi)
vajaa 2 dl hampunsiemeniä
kastanjajauhoja (3-4kpl murennettuja luomu kastanjanäkkäreitä)
(3 rkl maapähkinävoita)
reilu loraus (oliivi)öljyä
1,5 tl himalajansuolaa
1,5 tl rosmariinihunajaa
1,5 tl ruokasoodaa
pari reilua lorausta mantelimaitoa
vettä

Huuhtele kvinoa huolellisesti, kiehauta ja hauduta vesi pois (1 osa kvinoaa, 2 osaa vettä) Älä sekoita kvinoaa ollenkaan, tai se liisteröityy! Sekoita ainekset kulhossa ja paista vuoassa 200c... aika jota en kellosta katsonut, eli sitten kun näyttää ja tuntuu hyvältä. 20-35min? Superherkullista kahvileipänä - itse rakastan tätä leivoksena ehdottomasti maapähkinävoin tai ichocon vegaanin maitosuklaan kera!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti