sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Herkuttelijan nougat-chiavanukas

Rakastatko makeaa, pähkinäistä nougatin makua? Suklaisuutta ja keksinmuruja?

Tässä vanukas herkkusuille!

Ostin ensimmäistä kertaa chia-siemeniä. Olen kuullut paljon näistä supersiemenistä ja vihdoin sain aikaiseksi tutustua niihin paremmin. Siemen sisältää noin 40% kasviöljyjä, 20% proteiinia eikä yhtään kolesterolia. Chia-siemenissä on merkittävät määrät kuitua, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä mineraaleja (rautaa, sinkkiä, kalsiumia). Chia-siementen omega3-pitoisuus on suurempi kuin kaloissa tai muissa siemenissä ja jyvissä ja ne ovat hyvin kuitupitoisia
Turvotin niitä vedessä yön yli ja aamulla lisäsin mustikoita sekaan. Yhhh, tämäkö vanukasta? Sotkin siihen vaniljaa, kaakaota, hedelmiä sillä menestyksellä että lopputulos oli sellainen sekava makujen kirjo, että suosiolla heitin menemään (syötin miehelle)

Sitten katselin ympärilleni ja annoin sisäisen herkkusuuni valita ainekset. Ja tuloksena oli omaan makuun herkullisin vanukas ikinä. Rakastan pähkinää ja suklaata, joten näiden yhdistyessä turvonneiden chia-siementen hauskantuntuisen rakenteen kanssa, lopputulos oli supernamia. Kuukausien maidottoman jälkeen oli ihanaa syödä oikeasti herkullista vanukasta. Varoitus - tuskin tulet pitämään siementen 3 rlk/vuorokauteen rajoituksia kun maistat tätä! (En edelleenkään ymmärrä tuota rajoitusta...) Jospa määrät olisi edes sinneppäin... muuntele oman maun mukaan!


2 dl mantelimaitoa (tai kookosmaitoa)
reilu 3 rkl chiasiemeniä (tai ainakin sinneppäin)
1 pieni kypsä banaani
1 tl raakakaakaota
2 kastanjanäkkäriä
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl nougat-tahnaa
1 tl vaniljasokeria
hampunsiemeniä


Laita kulhoon chia-siemenet ja kaada päälle 2dl valitsemaasi nestettä. 
Jätä tekeytymään vähintäänkin muutamiksi tunneiksi. 
(Itse jätin yöksi jääkaappiin ja söin herkun aamulla kahvin kera.)

Muussaa banaani ja sekoita yhteen maapähkinävoi, nougat-tahna, raakakaakao, vaniljasokeri ja 1 murennettu kastanjanäkkäri (sisältää kastanjajauhoa, riisijauhoa ja merisuolaa)




Tarjoile maapähkinävoilla ja nougat-tahnalla voidellun kastanjanäkkärin kanssa.

Ripottele päälle hampunsiemeniä.









Voisin kuvitella, että tästä saisi ihanan suklaapuddingin sulattamalla sekaan ichocon valkosuklaata tai jotain perus riisisuklaata. Pitää kokeilla seuraavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti