tiistai 22. maaliskuuta 2016

Keväiset kanapullat kookosriisillä

Ihana kevätaurinko pilkistää ikkunasta ja minun alkaa tehdä mieli kokata jotain piristävää.
Nyt täytyy kyllä myöntää, ettei minulla ollut aavistustakaan mitä oikein olin tekemässä. Vasta ostettu psyllium kuumotteli kaapissa, vaikken tiennyt mihin sitä oikeastaan edes käytetään. Toivoin sen pitävän pullia kasassa. Jos ei muuta niin ainakin toimimaan lisäkuituina. Lisäsin maapähkinävoin loput, kaadoin mukaan pussin pohjilta löytyvät hampunsiemenet ja puristin mukaan yksinäisen appelsiinin pöydältä pilaantumasta. Kaappien jämistä tuleekin yleensä parhaimmat ruuat... Lopputulos oli onneksi maistuva. En nimittäin vieläkään oikein tiedä mitä se psyllium tässä nyt tekeekään, mutta alan lueskelemaan.

Ensin ruuanlaitto ja sitten infon haku, hmm... Hyvä näin! ;)
Harmikseni en tosiaankaan muista jauhojen määrää, joten lisäile oman maun mukaan. Täyttävää!


400g broilerinjauhelihaa
sopivasti tummaa täysjyväriisijauhoa
1 dl kookosmaitoa (vettä/manteli-/riisimaitoa)
1 dl vettä
3 rkl luomu crunchy maapähkinävoita
1 rkl dijon sinappia
1 appelsiinin mehut
1 tl psylliumia
3 kastanjanäkkäriä
reilusti hampunsiemeniä
reilu loraus avokado-sitrusöljyä
suolaa, mustapippuria, currya, paprikaa

tummaa riisiä
kookosmaitoa
avokado-sitrusöljyä, suolaa





Sekoita ainekset kulhossa ja pyörittele pulliksi. Laita uuniin 200c noin 20 minuuttia.










Huuhtele riisi, keitä hetki vedessä ja hauduta kypsäksi kookosmaidossa.
Lisää appelsiinimehua ja avokado-sitrusöljyä.

Kastanjanäkkärit löydät gluteenittomasta hyllystä. Ainesosana vain kastanjajauhoja, riisijauhoja ja merisuolaa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti