tiistai 15. maaliskuuta 2016

Pähkinäinen papupata

Ruoka, josta tutustuin papujen maailmaan. Oletin ennen papujen olevan jotain outoja viherpiiperöiden lisukkeita, joiden kanssa tarvitaan jotain tuhdimpaa. Tämä höpsö käsitys muuttui, kun lautasellisen jälkeen olin ihan ähkyssä. Jätä pähkinäallergiselta maapähkinävoit huoletta pois tai käytä kookosmaidon sijasta kaura-/riisiruokakermaa. Hajamielistä kokkausta ja määrät siis vähän epämääräiset (taas vaihteeksi)

Kidneypapuja
tummaa täysjyväriisiä
kirsikkatomaatteja ja yrttejä (tai yrttinen tomaattimurska)
2 pientä avokadoa
1 prk kookosmaitoa
4 rkl maapähkinävoita
loraus kookoskermaa
loraus avokadoöljyä

vettä
parsakaalia
pinaatinlehtiä

suolaa, paprikaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta, oreganoa
maidotonta juustoa


Huuhtele ja liota pavut yön yli kylmässä vedessä. Kiehauta uudessa vedessä ja anna hautua reilu tunti. Lisää keitinveteen ripaus suolaa. Keitä riisi ja rouhi kasvikset. 
Sekoita ainekset keskenään, ripottele päälle maidotonta juustoa. Kypsytä uunissa 175c kunnes juusto saa kultaista väriä. Tarjoile salaatin kera.






3 kommenttia:

  1. Ihania reseptejä :) itsekin id:llä niin täältä sun blogista menee kokeiluun kyllä! Jään kärkkymään lisää ;)

    VastaaPoista
  2. Ihania reseptejä :) itsekin id:llä niin täältä sun blogista menee kokeiluun kyllä! Jään kärkkymään lisää ;)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa! ♥ Kiva kuulla, tervetuloa :)

    VastaaPoista