maanantai 21. maaliskuuta 2016

Napostelijasta nautiskelijaksi ja kalorisoopaa

"0 kaloria! Vähemmän kaloreita! Laske kaloreita ja liiku!"

Vaikka kuinka koitetaan väittää ihmisen terveyden olevan vain ja ainoastaan yksilön vastuulla valitsiessaan ravintoansa, jos 80% kaupan tuotteista on täyttä soopaa täynnä lisättyä sokeria... Onko kuluttajalla ainut vastuu? Ihmisille tyrkytetään vastapainoksi kalorien laskentaa, joka on mielestäni järjetöntä. Ei ole mitään hyvää syytä laskea ja stressata kaloreita. Ei se kalorien määrä, vaan se kalorien laatu! Elimistö ei tee mitään 300kcal sisältävällä pullalla tai muka terveellisellä marjarahkalla, mutta jos syöt sen kalorimäärän edestä pähkinöitä ja siemeniä - on lopputulos aivan erilainen. Keho joutuu hätätilaan saadessaan sokeria - ja muuttaa kaikki sokeriset hötöt rasvaksi. Kehon joutuessa säästöliekille ihmisen vähentäessä kalorimääräänsä, se pitää entistä tiukemmin rasvasta kiinni. Solut viestittävät pian aivoille taas nälästä, koska eivät saa mitään tärkeitä rakennusaineita huonosta ravinnosta ja ne voivat huonosti. Siitä johtuu sokerikoukku ja pikkunälän jatkuva olemassaolo. Suosittelen jättämään lisätyn sokerin ja alat automaattisesti tekemään paljon terveellisempiä valintoja!

Vasta pikkuhiljaa alkaa tajuta, kuinka hakusessa sitä onkaan ollut koko elämänsä ravitsemustiedoissaan. Välillä kun kohtaa taas jonkun uuden superfuudin jossa on montaa kymmentä eri rakennusainetta, joita ihminen tarvitsee, miettii miksi ihmeessä nämä ovat jotain "outoja villityksiä" eivätkä ihmisten jokapäiväistä ravintoa. Vaan maidosta, lihasta, viljasta, margariineistä, koostetaan ajatus normaalista ruokavaliosta ja vaietaan erinäisten sairauksien ja vaivojen mahdollisesta yhteydestä ruokaympyräämme. Vaikka kuinka toivoisi, että edes jossain asiassa oikeasti joku jossain välittäisi meistä, kaiken takana pyörii raha ja elintarviketeollisuuden lobbaamat ravintosuositukset kasvattavat lapsia jo taaperosta asti muistamaan että maidolla luut vahvistuu ja ruisleivällä kasvat vahvaksi. Maidonkulutus vain kasvaa... ja samaa vauhtia lisääntyy osteoporoosi ja laktoosi-intoleranssi. Jokin ei täsmää. Allergiat ovat räjähtäneet käsiin ja vielä koitetaan pitää hämärässä aihe, jonka pitäisi olla tärkeimpiä pohdittavia - mitä joka puolelle lisätyt kemikaalit ja haitalliset aineet oikeasti saavatkaan ihmiskehossa aikaan?

Pienen iltapurkauksen kera nautin riisikakkuja nougat-levitteellä ja pähkinöillä. Kyljessä viime syksyisiä mustikoita pakkasesta ja ruohonjuuresta tilattuja juureksista tehtyjä sipsejä. Välillä saa herkutella - on tärkeintä, että on itse tyytyväinen mitä rakennusaineita omaan kehoonsa ottaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti